mamaplus

Câte cadouri trebuie să primească copiii de Crăciun pentru a fi fericiți

-
//
22.12.2023

Adesea sărbătorile de iarnă îi fac pe părinți să procure daruri în exces, din cauza vinovăției pe care aceștia o simt. Căci pe parcursul anului, poate nu au reușit să fie atât de prezenți în viața copiilor, iar cadourile de Crăciun devin o oportunitate bună de a compensa asta.

mamaplus

„Din acest motiv, sugerez să puneți accentul pe timpul eficient petrecut cu copiii. Să gătiți împreună, să mergeți la evenimente culturale și așa mai departe”, a declarat pentru Știri.md psihologul Emilia Vorobiov.

„Desigur, cadourile fizice își au locul. Totodată ele pot fi o oportunitate să învățăm copii să facă alegeri, să opteze pentru 1 singur lucru. 

Fericirea lor per general depinde de iubirea și limitele sănătoase ce le au din partea părinților. Da, anume limitele îi fac pe copii să se simtă în siguranță. Dacă copilul știe de exemplu că regula e: un cadou per sărbătoare- el se simte încrezut că așa și va fi, nu se va dezamăgi dacă nu vor fi o mulțime de sacoșe sub brad. Și va învăța să fie responsabil de alegerile sale și recunoscător pentru ceea ce primește”, a menționat psihologul.