mamaplus

Cataloagele din şcoli ar putea fi înlocuite cu registre electronice

-
//
09.12.2021

Cataloagele obişnuite din şcolile Republicii Moldova ar putea fi înlocuite cu registre electronice în care vor fi trecute notele şi absențele elevilor. Proiectul e menit să crească nivelul de transparență în sistemul educaţional şi e testat în prezent de Ministerul Educației în mai multe şcoli.

Între primele instituții care testează catalogul electronic este liceul "Andrei Straistă", din Anenii-Noi. În catalogul electronic sunt afişate temele lecțiilor, notele şi absențele. Notele, absențele şi alte date din catalogul electronic vor putea fi verificate oricând de profesori, elevi sau părinții lor.

Pentru folosirea catalogului electronic, ca şi pentru întregul proces de digitalizare a sistemului educațional, e nevoie de instruirea angajaților din domeniu – un rol care îi revine deocamdată profesorului de informatică.

Dascălii se bucură că datorită catalogului electronic, vor scăpa de unele activități de rutină. De exemplu, nu vor mai fi nevoiți să calculeze media notelor, lucru pe care catalogul electronic îl face automat. Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, în anul şcolar 2021-2022, Sistemul informațional Catalog Electronic urmează a fi testat în 171 de instituții de învățământ preuniversitar.