mamaplus

Cât vor mai ține ninsorile în Moldova? Prognoza meteorologilor

-
//
28.01.2021

Se pare că iarna adevărată, cu ger și ninsori, nu va dura prea mult. Potrivit meteorologilor, în țara va ninge încă două zile, apoi va ploua și, începând cu săptămâna viitoare, mercurul din termometre va urca până la +10 grade Celsius.

Meteorologul Ghenadie Roșca a relatat că cel mai mult a nins în raionale de sud ale țării, iar la Ștefan Vodă stratul de zăpadă a ajuns până la 17 centimetri în dimineața zilei de joi.

„Până pe data de 1 februarie ne așteptăm să avem precipitații sub formă de lapoviță și este posibil ca, începând cu data de întâi, să avem precipitații deja sub formă de ploaie. Pentru această perioadă ne așteptăm să avem valori termice până la -10 grade pe timp de noapte, iar până pe 4 februarie ne așteptăm la temperaturi între zero și + 5 ° noaptea”, a precizat meteorologul Ghenadie Roșca. 

Specialistul a mai spus că, începând cu data de 29 ianuarie, temperaturile vor oscila între zero și +5 °, iar până pe data de patru februarie maximele termice vor ajunge ziua până la +10 grade Celsius. 

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod portocaliu de condiții meteo complicate în perioada 27 - 28 ianuarie. În contextul deplasării unui ciclon sudic în intervalul respectiv, pe arii extinse au căzut precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat a viscolit și s-au format troiene. Din cauza vremii mai mulți șoferi au rămas blocați pe drumuri și au solicitat ajutorul salvatorilor.