Cât costă sănătatea în Moldova

Cât costă sănătatea în Moldova

-
//
03.02.2017

Cât costă sănătatea în Moldova? Este o întrebare retorică care mulți dintre noi și-o pun. Ion Borș, actorul de teatru și cinema, dar și regizorul scurtmetrajului Plus Minus Unu, și-a pus aceeași întrebare atunci când a gândit conceptul filmului.

Cât costă sănătatea în Moldova

Prin acest film, actorii își propun să relateze situația sistemului medical de la noi și problemele cu care pacienții se confruntă când apelează la  aceștia.

Protagonistul filmului Plus Minus Unu, Mihai, în interpretarea actorului Felix Podborski își face practica de rezidentură în secția Imagistică a unui spital. Descoperă că unui pacient, cu ceva timp în urmă i s-a pus un diagnostic greșit, iar acum nu mai poate fi salvat.

Discută acest caz cu medicul  care se face responsabil de această eroare, dar, fără vreun rezultat. Paradoxal, dar acesta nu-și asumă nicio responsabilitate.

Cât costă sănătatea în Moldova

Astfel, Mihai își face dușmani în rândul colegilor de serviciu și se alege cu amenințări.

Pe acest subiect sunt diverse istorii reale cu final nefericit, iar realizatorii filmului Plus Minus Unu nu au putut rămâne indiferenți vis-à-vis de aceste cazuri.

Pentru a produce filmul, echipa Plus Minus Unu are nevoie de suținerea și aportul fiecăuia. Toți cei, care sunt interesați să contribuie la desfășurarea propriu-zisă a filmărilor – sunt îndemnați să doneze pe campania oficială de crowdfunding pe platforma Guvern 24 - https://guvern24.md/projects/plus-minus-unu-film/

Vezi teaserul mai jos!

Reporter: Xenia Bugneac