mamaplus

Caritas Moldova lansează campania „Dăruiește bucuria de a răsfoi o carte”

-
//
05.03.2019

Fundația de Binefacere Caritas Moldova lansează  campania: „Dăruiește bucuria de a răsfoi o carte”. Scopul campaniei este de a colecta cărți pentru biblioteca din satul Petropavlovca, raionul Sângerei.

mamaplus

Cu o istorie de 50 ani, biblioteca  din s. Petropavlovca  și-a deschis ușile în 1969,  iar la moment  adăpostește 3 230 cărți care au tot fost răsfoite până și-au desprins paginile.

Deși colecția ei este una sărăcăcioasă, cu pereți care pe alocuri abia de se mai ține tencuiala, pasionații de lectură îi calcă pragul cu speranța că într-o zi, rafturile bibliotecii vor deveni neîncăpătoare cu cărți care vor aștepta cuminți să fie recitite si mângâiate filă cu filă în încercarea de a stabili un prim contact.

Într-o lume în care auzim tot mai des că lectura nu mai este o obișnuință, există copii și adolescenți care și-ar dori să citească, acest lucru își doresc și copii din s. Petropavlovca. Iar noi, cei pasionați de lectură, refugiu de a evada într-o lume mai specială, putem contribui la îmbogățirea bibliotecii.

Dacă vrei să contribui la îmbogățirea bibliotecii, poate ai o carte pe care vrei să o oferi, sau  vrei să le cumperi chiar tu una sau să le donezi o sumă cât de mică din care s-ar putea cumpăra cărți, te îndemnăm să fii alături de noi și împreună să suplinim rafturilor goale, pline de istorie și povești până la 31 Martie.

Cei care vor să se alăture acestei inițiative pot:

- să aducă cărțile în incinta Centrului Social Caritas Moldova ce se află pe str. Gh.Asachi 30/1;
- să facă donații accesând butonul „Cum ne poți ajuta” de pe site-ul www.caritas.md;
- sau prin intermediul terminalelor de plată: Qiwi, MMPS, RunPay.