mamaplus

Care este starea adolescentei de 16 ani care s-ar fi intoxicat cu somnifere

-
//
29.07.2022

A greșit doza sau a avut o tentativă de suicid? Aceasta este întrebarea la care polițiștii din Ialoveni caută răspuns după ce o minoră de 16 ani s-ar fi intoxicat cu somnifere. Despre cele întâmplate oamenii legii au fost anunțați în seara de 27 iulie, de către medicii spitalului.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ialoveni, Mariana Didenco, minora ar fi înghițit în jur de 16 pastile somnifere.

Ulterior, simțindu-se rău, minora a sunat la 112. La fața locului au intervenit medicii de pe ambulanță care au transportat copila la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, unde a fost internată în secția de toxicologie.

„La internare, starea pacientei era de gravitate medie. Pe parcursul serii și nopții a primit tratamentul de dezintoxicare. Astăzi starea pacientei este deja bună, urmând ca în zilele următoare să fie transferată clinică obișnuită, după care externată la domiciliu”, susține Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă.

Potrivit oamenilor legii, minora se află la moment în grija bunicii sale, ambii părinți fiind plecați peste hotare. 

Forțele de ordine au pornit o anchetă pe caz pentru a stabili cauza exactă din care minora ar fi consumat acele somnifere.