Care este cea mai bună apă de băut pentru sănătate

Care este cea mai bună apă de băut pentru sănătate

-
//
09.08.2017

Apa este absolut necesară pentru sănătate. Corpul este format, în mare parte, din apă. De aceea, este esențial să te hidratezi și să știi care este cea mai bună apă de băut.

Care este cea mai bună apă de băut pentru sănătate

Din păcate, multe surse de apă sunt poluate, ira cea de la robinet poate conține prea mult clor. Pe de altă parte, dacă bei în fiecare zi apă minerală (majoritatea apei îmbuteliate este minerală) poate dăuna rinichilor sau vezicii biliare. Există mai multe păreri despre care ar fi cea mai bună apă de băut.

Nu te hidrata cu suc

Din păcate, mulți oameni aleg sucuri acidulate în locul apei de băut. Majoritatea acestor sucuri au un conținut crescut în zahăr. Cei care le beau ”ca pe apă” consumă mai mult zahăr decât necesarul zilnic recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și se expun unor riscuri, cum ar fi obezitatea, bolile cardiovasculare și cancerul. Nici sucurile cu înlocuitori de zahăr nu sunt recomandate pentru a fi băute în cantități mari. Pot conține substanțe care, în doze mari, sunt cancerigene. Chiar și sucurile naturale trebuie băute cu moderație, din cauza conținutului de fructoză care, consumat în exces, duce la îngrășare și la diverse afecțiuni.

Cum combați obezitatea cu… apă

Specialiștii din Statele Unite ale Americii au descoperit că una dintre cele mai economice strategii de a combate obezitatea și bolile cronice degenerative este să înlocuiască sucurile și alte băuturi dulci cu apă de băut. Au observat că oamenii care au ca băutură preferată apa sunt cei mai sănătoși. Totuși, trebuie să fie apă purificată pentru a avea cel mai bun efect pentru sănătate.

Care este cea mai bună apă de băut pentru sănătate

Cea mai bună apă de băut este apa alcalină?

Mulți spun că, pe lângă puritatea apei, cea mai bună apă de băut ar fi bine să aibă un PH alcalin. Există teorii care spun că apa alcalină (ionizată) are un puternic efect antioxidant. De aceea, elimină radicalii liberi din organism și poate preveni cancerul, artrita și alte boli degenerative. Totuși, aceste teorii nu sunt suficient studiate. Până la urmă, cea mai bună apă de băut este cea filtrată și ușor alcalină.

Sursa: libertateapentrufemei.ro