mamaplus

Carantină la un spital din țară din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19

-
//
05.07.2022

Masca de protecție devine obligatorie în Spitalul Raional Ialoveni. Se întâmplă după ce, în ultima săptămână, au fost înregistrate mai multe cazuri de COVID-19. Responsabili din cadrul instituției spun că au introdus carantină pentru 10 zile, iar dacă situația se va agrava, vor fi nevoiți să prelungească termenul. La moment, sunt 16 pacienți confirmați cu COVID, asta după ce, timp de câteva luni, nu au fost raportate cazuri noi.

Obligativitatea purtării măștii este una temporară, mai exact, atât timp cât vor fi înregistrate mai multe cazuri de COVID-19, spun autoritățile din sănătate din raion.

„Avem o erupție, evident că nu stăm cu mâinile în buzunar. Noi trebuie să reinițiem. Adică, am instituit o carantină de 10 zile în instituție. Dacă o să mai apară cazuri, vom prelungi. Noi am intervenit, să revenim iarăși la trierea pacienților. Celor cu febră nu le permitem să urce sus, întâi trebuie să efectueze testul Covid la medicul de familie”, a declarat medic epidemmiologic, SR Ialoveni, Tatiana Chiriac.

Cu toate acestea, nu toți cei care au trecut astăzi pragul spitalului s-au conformat noilor cerințe.

După numărul de infectări, raionul Ialoveni se află pe locul 7 după alte teritorii administrative. Rata de vaccinare este de circa 30 la sută din numărul total de locuitori.