În Capitală vor fi redeschise mai multe grădinițe

-
//
08.04.2019

Mai multe grădinițe vor fi redeschise în acest an în Capitală. Despre aceasta a anunțat astăzi șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

Instituțiile respective au fost utilizate până în prezent cu o altă destinație, iar redeschiderea lor va permite crearea a 50 de grupe noi de copii, cu o capacitate de 1500 de locuri. Pentru asta, în anul 2019 sunt prevăzute 43 mln de lei.

Alte 14 grupe de copii, cu o capacitate de 420 de locuri, vor fi mai fi create în grădinițele care activează în Chișinău.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al Capitalei, a declarat că este importantă monitorizarea lucrărilor de reparație a grădinițelor, astfel încât acestea să fie calitative și efectuate la timp, iar instituțiile să își poată începe activitatea la 1 septembrie 2019.

Potrivit datelor, de la începutul anului de studiu, în municipiul Chișinău activează circa 160 de instituții de învățământ preșcolar, frecventate de aproape 38 mii de copii.

Sursa: noi.md