mamaplus.md

Când vom trece la ora de iarnă

-
//
24.10.2018

În noaptea de sâmbătă spre duminică, putem considera că dormim cu o oră în plus, iar ziua de duminică, 29 octombrie 2018, va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.

www.northcyprussale.ru

Trecerea la ora de iarnă se va face în noaptea de 28 spre 29 octombrie 2018, sîmbătă noapte, spre duminică la ora 4:00. În acest context, ora 4:00 devine ora 3:00. Potrivit specialiștilor, modificarea orei are consecințe deloc de neglijat asupra psihicului și sănătății oamenilor, indiferent că este cea de vară sau de iarnă. Organismul are nevoie de o perioadă de acomodare, de cel puţin 7 zile, spun medicii.

Schimbarea orei poate afecta ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale serioase. Melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului, va suferi cele mai multe modificări.

Trecerea la ora de iarnă poate da stări de oboseală, nervozitate şi chiar depresie, avertizează specialiştii. Pentru a nu fi influenţaţi de această schimbare, medicii ne recomandă să continuăm plimbările în aer liber şi să avem o alimentaţie bazată pe verdeţuri.

Sursa: noi.md