mamaplus

Când va avea loc al doilea maraton de vaccinare a profesorilor din Chișinău

-
//
17.08.2021

Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 20 și 21 august 2021, în intervalul orelor 08:00-17:00, la Centrul municipal de vaccinare, str. Petru Rareş, 18, se va desfășura cel de-al doilea Maraton de Vaccinare pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la școală în siguranță”. La eveniment sunt așteptați să se imunizeze împotriva COVID-19 toți angajații din sistemul educațional din capitală: cadrele didactice și personalul auxiliar.

Acțiunea are loc în contextul în care municipalitatea își propune asigurarea procesului educaţional cu prezenţa fizică în sălile de clasă a profesorilor şi elevilor.

Vineri, în prima zi a evenimentului, sunt invitate pentru imunizare cadrele didactice și personalul auxiliar din învăţământul general, iar sâmbătă sunt programați să primească serul anti-Covid angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcției Cultură.

Astfel, la maraton vor fi disponibile vaccinuri de la diverși producători: Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac.

Vaccinul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.