mamaplus

Când se termină vacanța de Paște și ce recomandări ar trebui să respecte elevii

-
//
03.05.2021

Elevii din toată țara se află în vacanță până în data de 10 mai inclusiv. Asta înseamnă că au mai mult timp liber și pot fi implicați în activități care le pot afecta siguranța. Pentru a petrece această vacanță fără impedimente, poliția vine cu mai multe recomandări pentru elevi.

Iată câteva dintre acestea: 

  • Să nu deschidă niciodată uşa necunoscuților, chiar dacă le sun că sunt trimiși de părinți. Uşa trebuie să fie mereu încuiată.
  • Să nu ofere date personale sau poze celor cu care comunică pe internet.
  • Să nu spună persoanelor străine care sună la telefon că sunt singuri acasă.
  • Să respecte regulile de circulație și să nu alerge pe trecerile de pietoni.
  • Să evite zonele slab iluminate sau mai puțin circulate.
  • Să nu traverseze trecerea de pietoni chiar dacă semaforul arată culoarea verde, în condițiile în care se apropie mașinile poliției, ale pompierilor sau ambulanțele.
  • În cazul în care au s-au pomenit în dificultate, să apeleze la numărul de urgență 112.

Elevii vor reveni la studii din vacanță în data de 11 mai. Recent, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis că organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ va fi decisă de către comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică din unitățile administrativ-teritoriale locale, în funcție de gradul de alertă atribuit localității, în baza indicatorului incidenței la 100 mii populație.

Totuși, pentru învățământul primar și elevii claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a din învățământ seral), precum și pentru elevii din învățământul profesional tehnic antrenați în stagiile de practică și în grupele absolvente, pentru studenții din anii absolvenți din învățământul superior la orele practice, se poate institui instruirea combinată, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.