mamaplus

Când își vor relua activitatea grădinițele nr.3 și nr.18 din capitală

-
//
27.05.2022

Primăria Municipiului Chișinău informează că din luna septembrie, a.c., grădinițele nr.3 și nr.18 din capitală își vor relua activitatea, după reabilitarea integrală a edificiilor și amenajarea teritoriilor. Astfel, după mai bine de 20 ani de inactivitate, autoritățile municipale au decis redeschiderea instituțiilor, în contextul creșterii numărului de solicitări pentru încadrarea copiilor.

În acest sens, pe parcursul 2021-2022, din bugetul municipal, pentru reabilitarea clădirilor celor două grădinițe au fost alocate surse financiare de peste 25 milioane lei, pentru următoarele activități:

  • Reproiectarea instituțiilor, conform cerințelor „Regulamentului sanitar pentru instituțiile de educație timpurie";
  • Începerea lucrărilor de reparație capitală și amenajarea teritoriului;
  • Dotarea instituțiilor cu mobilier, inventar moale, utilaj tehnologic și toate cele necesare pentru buna funcționare a instituțiilor.

După reabilitare, capacitatea instituțiilor este de: IET nr. 3 va constitui 150 copii (5 grupe) și IET nr. 18 de 90 copii (3 grupe).

Potrivit Primarului General, Ion Ceban, una din prioritățile Primăriei Chișinău este asigurarea cu locuri în grădinițe a copiilor din municipiu.

„Avem foarte multe solicitări din partea părinților privind înscrierea copiilor în grădinițe, iată de ce întreprindem toate acțiunile, în limita posibilităților actuale, de a reabilita și redeschide cât mai multe instituții educaționale", a conchis edilul capitalei.