mamaplus

Ca în vremea bunicilor: la o grădiniță din raionul Ungheni se cară zilnic apa cu căruța

-
//
18.02.2020

Deși gimnaziul din satul Frăsinești raionul Ungheni dispune de bloc sanitar nou în interior, copiii nu-l pot folosi din același motiv, lipsa apei. Situația e gravă și la grădinița din localitate. Autoritățile publice locale au solicitat ajutor în soluționarea problemei cu aprovizionare cu apă, însă fără rezultate.

Mai bine de 10 ani bucătăresele grădiniței din satul Măcărești raionul Ungheni prepară bucatele pentru cei 150 de copii cu apa care este adusă la instituție în butoaie cu căruța. Zilnic 200-300 de litri sunt aduse la instituție de la un robinet din localitate.

„Da, aducem apă pentru prepararea bucatelor în butoaie cu căruța. De mulți ani, nici numai țin minte. Copiii beau apă îmbuteliată, procurată de către primărie. Avem 150 de copii care trebuie hrăniți în fiecare zi. Așa ne chinuim zilnic, trebui să hrănim copilașii”, spune bucătăresele.

Secretara primăriei satului Măcărești, raionul Ungheni, Alina a declarat că întreaga comunitate așteaptă soluționarea aprovizionării cu apă potabilă.

„La grădiniță de vreo 10 ani se cară apă cu căruța pentru pregătirea bucatelor. Avem probleme foarte mari și la gimnaziu din satul Frăsinești, unde există bloc sanitar nou în interior dar nu poate fi folosit din cauza lipsei de apă. Iar cel din exterior este avariat. Întreaga comunitate așteaptă soluționarea aprovizionării cu apă potabilă, dar când se va întâmpla nu știm. Problema sunt cei 760.000 lei, bani care nu se găsesc”, menționează secretara.