Buretele de bucătărie, extrem de periculos pentru sănătate

Buretele de bucătărie, extrem de periculos pentru sănătate

-
//
02.08.2017

Oamenii de știință germani au ajuns la concluzia că bureții de spălare a vaselor conțin multe bacterii patogene. Unele dintre ele, cum ar fi Acinetobacterul, cauzează meningita și sepsisul. Aceste microorganisme sunt rezistente la antibiotice și pot provoca infecții incurabile. Cercetarea a fost publicată în revista Scientific Reports.

Buretele de bucătărie, extrem de periculos pentru sănătate

Biologii au analizat compoziția microbiană a 40 bureți de bucătărie. Microscopia de fluorescență le-a permis să determine răspândirea bacteriilor pe bureți și să-și dea seama de densitatea lor. S-a constatat că microbii se află, în mare parte, la suprafața bureților și în interiorul porilor adiacenți. Astfel, a prevalat gama proteobacteria, care include majoritatea bacteriilor patogene.

De exemplu, oamenii de știință au descoperit Chryseobacterium hominis și Moraxella osloensis, care îi pot provoca omului infecții. Aceste bacterii sunt sensibile la antibiotice.

A fost găsit, de asemenea, Acinetobacter, o bscterie care în anul 2017 a fost numită de către OMS, una dintre cele mai periculoase, deoarece are o imunitate tot mai mare la cele mai multe antibiotice. Densitatea maximă a organismelor a fost de aproximativ 50 de miliarde de celule pe centimetru cub.

Conform cercetătorilor, bureții au fost supuși periodic dezinfecției, dar nu au fost distruși toți microbii, doar s-a schimbat compoziția lor, ceea ce i-au făcut mai rezistenți.

Sursa: lenta.ru

Traducere: Mamaplus.MD