mamaplus

Brandul „Cristinuţa” a fost obligat să-și scoată din vânzare pufuleţii

0
//
23.10.2019

Autoarea „Vlogului unei mame feministe”, Alina Andronache, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că după câteva luni de luptă cu brandul „Cristinuţa”, Consiliul pentru egalitate a decis că cel mai nou ambalaj al pufuleţilor are un caracter sexist şi lezează demnitatea.

După această decizie „Cristinuţa” va retrage din comercializare ambalajul sexist şi va depune toată diligenţa de a nu admite situaţii similare în viitor.

„După ce au apărut pozele în spaţiul public şi a stârnit reacţii negative, noi – un grup de activiste (Alina Andronache, Elena Ratoi, Elena Nofit, Anna Susarenco şi Victoria Puiu) – am decis să trimitem un e-mail şi o scrisoare recomandată prin poştă companiei producătoare în care atenţionam că acest ambalaj este unul sexist, care promovează sexualizarea precoce a fetelor şi este interzis de lege. 

În această scrisoare solicitam să fie scos acest ambalaj din vânzare, luând în consideraţie că produsul este unul pentru copii şi se produce în cantităţi foarte mari. N-am primit niciun răspuns, iar ulterior ne-am adresat la Consiliul pentru egalitate/Совет по равенству/Equality Council”, scrie în postare.

mamaplus

Consiliul pentru Egalitate a înştiinţat compania despre cererea depusă de activiști. Compania producătoare a venit cu un răspuns în care scria că nu înţelege din ce considerente ar trebui „la cerinţa unor terţi” să-şi retragă produsul său la insinuări şi acuzări neîntemeiate. 

Totodată, activista scrie că, mai mult, compania producătoare a ţinut să o ameninţe pe ea prin acea scrisoare, că pentru denunţuri calomnioase şi denigrante intervine răspunderea juridică.

„Pe 18 octombrie 2019 a avut loc ultima şedinţă în care reprezentanţii companiei producătoare ne-au ameninţat, ne-au insultat şi ne-au intimidat deja în persoană chiar în faţa membrilor Consiliului pentru Egalitate.”

Alina Andronache a mai adăugat că decizia poate fi contestată, iar procesul de până la ea a fost unul lung şi stresant.