Bradul buclucaș. Încă nu se știe dacă va ajunge la timp la Chișinău

Bradul buclucaș. Încă nu se știe dacă va ajunge la timp la Chișinău

-
//
29.11.2017

Au cumpărat bradul, însă nu s-au gândit cum îl vor transporta la Chișinău. Pomul de Crăciun le dă mari bătăi de cap autorităților, care încă nu au stabilit în ce mod vor aduce bradul din Ucraina. Silvia Radu susține că bradul a fost deja tăiat și urmează să se decidă dacă va fi adus la Chișinău prin intermediul Căii Ferate sau cu transport auto.

Bradul buclucaș. Încă nu se știe dacă va ajunge la timp la Chișinău

„Noi sperăm mâine să ajungă la Chișinău. Spațiile verzi au un acord cadru cu Calea Ferată referitor la transportul pomului, unde a fost atribuit un cod fiscal. După ce va ajunge pomul, Calea Ferată va prezenta o factură de transport, iar Spațiile Verzi o vor plăti”, a menționat primarul interimar al Chișinăului.

Silvia Radu nu a putut să ne ofere informații despre costurile de transport, susținând că nici cei de la Spații Verzi nu cunosc acest detaliu. Iurie Topală, șef la Calea Ferată a declarat însă anterior pentru TV8 că ar fi vorba de cel mult 25 de mii de lei, asta în timp ce costul bradului este de 15 mii de lei.

Potrivit programului sărbătorilor de iarnă, pomul urmează să fie inaugurat peste două zile, pe 1 decembrie, însă autoritățile nu sunt sigure dacă acest lucru va fi posibil: „Sperăm să ajungă la timp. Am pregătit tot pentru ca acest lucru să se întâmple pe 1 decembrie”.

„Am telefonat la Spații Verzi și se încearcă să se găsească o soluție cât mai rapidă. Cred că el va ajunge, dar nu pot să vă zic dacă ajunge cu Calea Ferată sau alt timp de transport”, a mai spus Silvia Radu.

Pomul de Crăciun din acest an va fi adus tocmai din Carpații ucraineni din regiunea Bucovel și va avea o înălțime de 30 de metri.

Sursa: TV8.md