mamaplus

Bolocan: O boală care nu are tratament a fost înregistrată în Capitală

-
//
19.06.2024

Pe parcursul săptămânii trecute, la Chișinău a fost înregistrat un caz de paralizie flască. Vladimir Bolocan, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, a declarat, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale din 17 iunie, că în prezent sunt așteptate rezultatele de la Centrul de Sănătate Publică pentru a se stabili dacă persoana este bolnavă sau nu de poliomielită.

mamaplus

Potrivit lui Vladimir Bolocan, paralizia flască este un simptom caracteristic pentru poliomielită. Este un lucru alarmant deoarece, în general, se spune că poliomielita a fost radicală, transmite realitatea.md.

„Acum așteptăm investigațiile Centrului Național de Sănătate Publică să ne spună dacă cazul respectiv se încadrează în poliomielită, să vedem ce măsuri trebuie întreprinse”, a conchis Vladimir Bolocan.

Mai mult, acesta a declarat că există mai multe patologii pentru care au fost inventate vaccinuri, întrucât nu au tratamente. Responsabilul a menționat că poliomielita este una dintre bolile grave care nu are tratament specific, iar unica măsura pentru a preveni boala este vaccinarea.

Poliomielita sau paralizia infantilă este o boală virală, infecțioasă, produsă de virusul poliomielitic (virus din clasa enterovirusurilor) care poate provoca paralizie, dificultăți de respirație și chiar deces.

În forma ușoară de poliomielită, majoritatea oamenilor au simptome asemănătoare gripei, cum ar fi: durere de gât, febră, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, greață, anorexie, insomnie.