mamaplus

Bloggerița Ella Chistol, cu copilul la urgență: ”Evitați terenurile de joacă cu pietre!”

-
//
02.08.2022

Momente de panică pentru bloggerița Ella Chistol, care a fost nevoită să meargă de urgență la spital cu fiica ei mai mare. O zi obișnuită la terenul de joacă s-a transformat într-un adevărat calvar, după ce micuța a căzut și a căpătat o tăietură în zona frunții. Tânăra mămică spune că este revoltată de faptul că pe unele terenuri de joacă din capitală se toarnă pietre, ceea ce prezintă un real pericol pentru copii.

”Eu chiar nu înțeleg la ce se gândesc când toarnă aceste pietre la terenuri de joacă? În primul rând e foarte greu sămergi pe acolo, în al doilea rând sunt copii care aruncă cu pietre. Emma, dacă se duce la terenul de joacă, este obsedată să le strângă și uită de tobogane și de tot ce este pe acolo. Cel mai grav, copiii pot cădea și se pot accidenta. (…)

Nu o să zic aici la ce restaurant am fost, nu schimbă asta nimic, dar și terenuri de joacă nu sunt puține în curțile complexelor locative - și asta doar la care ne-am jucat, dar câte sunt. Niște placi din cauciuc, gazon sintetic? Nu? Nu e posibil?”, susține Ella Chistol pe rețelele sociale.

Bloggerița spune că în urma publicării mesajului său, și alte mămici i-au spus că s-au confruntat cu aceeași problemă.

mamaplus

Cu lacrimi în ochi și un nod în gât, Ella spune că a încercat să îi acorde primul ajutor fetiței sale. Deși s-a gândit inițial să apeleze la serviciile unui chirurg, a renunțat la această idee, pentru că presupune reînnoirea marginilor plăgii înainte de intervenție. Dezinfectarea zonei afectate și fixarea plăgii cu ajutorul stripurilor chirurgicale sunt primele măsuri pe care le-a luat tânăra mămică. Totodată, medicii recomandă purtarea chipiului și aplicarea cremei cu SPF în jurul zonei afectate.

Menționăm că fetița mai mare a Ellei Chistol a absolvit recent grădinița și va păși foarte curând în clasa întâi. Mezina familiei, Emma, va împlini 4 anișori la sfârșitul lunii august.