mamaplus

Bebelușul scos de sub dărâmături după 128 ore, în brațele mamei

-
//
03.04.2023

Un bebeluș de trei luni și jumătate s-a întors în braţele mamei sale la aproape 2 luni de la cutremurele care au devastat Turcia la începutul lunii februarie. Micuțul a supraviețuit 128 de ore sub dărâmături.

mamaplus

Vetin Begdas, în vârstă de trei luni și jumătate - pe care oficialii din sănătate în numesc "Misterul" (Gizem în turcă) - a fost salvat în provincia Hatay, la 128 de ore după cutremurul care a lovit țara pe 6 februarie. A fost apoi transferat la un spital din capitala Ankara, transmite Protv.ro.

În weekend, ministrul Familiei și Serviciilor Sociale, Derya Yanik, a predat copilul mamei sale, Yasemin Begdas, în provincia Adana, unde micuțul primește în prezent tratament medical. Bebelușul și mama sa au fost reuniți datorită unui test ADN care a dovedit legătura dintre ei.

Tatăl copilului și cei doi frați și-au pierdut viața în urma cutremurelor devastatoare, care au ucis peste 50.000 de oameni.

„Copilul este cu adevărat un miracol. Faptul că a supraviețuit și că nu are probleme de sănătate ne-a impresionat. 'Mystery' este acum și copilul nostru", a declarat ministrul.

Peste 50.000 de persoane ucise în urma cutremurelor

Bilanţul deceselor după cutremurele din 6 februarie a ajuns la peste 50.000. Aproape două milioane de oameni care au rămas fără locuinţe stau în corturi, în case-container şi în alte adăposturi amenajate pentru găzduirea sinistraţilor.

În zonele afectate au fost instalate peste 335.000 de corturi şi în 130 de locuri s-au construit tabere cu case-container.