mamaplus

Bebeluşi încurcaţi la o maternitate: Una dintre mamele externate şi-a dat seama de greşeală când a ajuns acasă

-
//
13.02.2024

Situaţie de-a dreptul şocantă la Maternitatea Ploieşti din România, după ce două familii şi-au primit bebeluşii greşiţi. Una dintre mamele externate şi-a dat seama de confuzie şi s-a întors. În tot acest timp, cealaltă mămică părăsise şi ea spitalul cu celălalt copil, fiind întoarsă din drum. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a dispus declanşarea unei anchete interne, scrie observatornews.ro.

mamaplus

Directorul medical al SJU Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat, pentru News.ro, că la nivelul unităţii sanitare a început o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care doi nou-născuţi au ajuns, la externarea din Secţia Obstetrică-Ginecologie a spitalului, la alte familii şi nu la cele naturale.

Coincidenţă de nume

Incidentul a avut loc luni după-amiază, când o femeie care a născut zilele trecute la Maternitatea din Ploieşti a observat, după externare, că fetiţa care i-a fost dată acasă nu este, de fapt, copilul ei. Femeia s-a întors imediat în spital, iar cadrele medicale au constatat că fusese făcută o confuzie, femeia primind la externare un alt bebeluş, o fetiţă care are aceleaşi nume şi prenume cu ale ei. Fetiţa femeii fusese dată la externare unei alte familii, care părăsise recent spitalul şi care a fost întoarsă din drum, fiecare dintre cele două mame primindu-şi copilul.