mamaplus

Bărbatul din Chișinău, care și-a aruncat bebelușul de trei luni peste balcon, își va afla pedeapsa

-
//
05.06.2023

Bărbatul, cetățean libanez, care la începutul lunii iulie anul trecut și-ar fi aruncat propriul copil în vârstă de doar 3 luni de la etajul 4 al unui bloc de la Buiucani, și-ar putea afla curând sentința. Solicitați de TV8.md, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) ne-au confirmat că cauza penală se află la etapa dezbaterilor judiciare. Următoarea ședință este preconizată pentru săptămâna viitoare, iar judecătorii ar putea chiar și să pronunțe o decizie pe acest caz, scrie tv8.md

mamaplus

Cauza penală a ajuns pe masa magistraților în luna septembrie 2022. Cauza a fost examinată în procedura generală, în condițiile în care inculpatul a pledat și pledează în continuare nevinovat. 

În cadrul anchetei, a fost efectuată și o expertiză psihiatrică, rezultatul căreia a arătat că libanezul în vârstă de 28 de ani, cu permis de ședere în Republica Moldova, a acționat în condiții de discernământ. 

„Conform concluziilor expertizei psihiatrice, învinuitul este declarat responsabil”, a punctat atunci PG.

Cetățeanul libanez este învinuit de omor săvârșit cu bună ştiinţă, cu deosebită cruzime și din motive sadice, asupra unui minor, membru de familie. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață. 

Amintim că tragedia s-a produs în seara de 4 iulie, într-un bloc de locuit din sectorul Buiucani. Bebelușul a murit pe loc, după ce ar fi fost aruncat de la fereastra unui apartament situat la etajul 4. În momentul în care a avut loc nenorocirea, mama bebelușului s-ar fi aflat la magazin, împreună cu copilul mai mare. 

După reținere, tatăl copilului mort spunea că din cauza stării de sănătate, nu își amintește ce s-a întâmplat în seara tragediei. Bărbatul suferă de diabet zaharat și este dependent de insulină.