mamaplus

Băieţel de 3 ani, găsit mort după ce a fost lăsat toată ziua în maşină

-
//
02.02.2023

Un băieţel de 3 ani a murit după ce a fost lăsat toată ziua în maşină, la 34 de grade Celsius. Poliţia din New South Wales spune că băiatul a stat în maşină pe tot parcursul întregii zile, înainte ca cel care l-a uitat acolo să revină la vehicul.

mamaplus

Băieţelul a murit după ce a rămas închis într-o maşină, în Sydney. Paramedicii din New South Wales l-au găsit pe copilul de 3 ani fără suflare şi au declarat decesul la faţa locului, scrie Mirror.

Poliţiştii au declarat că au fost alertaţi de un bărbat cunoscut de copil, după ce s-a întors la maşină. Copilul fusese lăsat acolo pe tot parcursul zilei, a precizat poliţia.

"A fost stabilită o scenă a crimei şi este în curs de desfăşurare o anchetă privind circumstanţele în care s-a produs incidentul. Bărbatul a fost dus la secţia de poliţie din Campbelltown, unde asistă poliţia”, a declarat poliţia.

Tragedia s-a petrecut în timpul unei zile caniculare în Sydney, când temperaturile maxime au depăşit 30 C. Zonele din apropiere au înregistrat maxime de 33,9 grade Celsius după-amiaza.

Organizaţia caritabilă pentru siguranţa copiilor Kidsafe a declarat că în Australia, în fiecare an, peste 5.000 de copii trebuie să fie salvaţi din maşini.

"Abandonarea copiilor într-o maşină - chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp - poate fi fatală", arată Kidsafe: „Copiii sunt deosebit de expuşi riscului, deoarece pot pierde rapid lichide, se pot deshidrata şi pot suferi de insolaţie".

Sursa