mamaplus

Băiețel de 11 ani din Rusia, stropit cu benzină şi ars de viu de alți copii

-
//
23.05.2023

Caz de-a dreptul șocant în Rusia. Un băiețel de 11 a fost ars de viu, după ce a fost stropit cu benzină și apoi închis într-o magazie care a izbucnit în flăcări. Totul, după ce s-ar fi certat cu niște copii mai mari decât el. Autoritățile cred că un factor important care declanșează violența extremă în rândul copiilor din Rusia ar fi războiul dus de Putin, în Ucraina.

mamaplus

Albert Umbetyarov, în vârstă de 11 ani, ar fi fost ucis după o dispută cu copiii mai mari, spun rapoartele din Rusia. Copilul a fost închis într-o magazie, a cărei ușă a fost bătută în cuie, pentru ca băiatul să nu aibă nicio șansă la viață. Apoi, i-au dat foc, cu el înăuntru, în Dubovaya Roshcha, regiunea Moscova. Incidentul șocant vine pe fondul unor informații despre o creștere bruscă și semnificativă a criminalității în rândul copiilor în timpul războiului lui Vladimir Putin din Ucraina, relatează Observator, conform Mirror.

Martorii au făcut declarații șocante, după ce au văzut întreaga scenă macabră. Se pare că atacatorii aveau vârste cuprinse între 13 și 15 ani.

„Băieții l-au bătut până în stare de inconștiență, apoi l-au stropit cu benzină, l-au închis într-o magazie, au dat foc șopronului și au încercat să scape”.

„A fost o luptă. Unul dintre copiii mai mici care au fost martori a spus că victima a fost lovită la genunchi, așa că nu a putut să alerge și nici măcar să meargă”, a spus un alt martor.

„L-au atacat din invidie, pentru că era un atlet și se descurca mai bine decât ei. Unul dintre băieții din acel grup a fugit și nu a luat parte. Copiii mai mici de șase și șapte ani se jucau în apropiere, apoi alergau la părinți să ceară ajutor”, a declarat alt martor.

Tatăl unuia dintre copilașii care era prieten cu băiețelul de 11 ani a declarat că fiul lui a plecat de acolo, înainte să se întâmple atacul macabru. S-a întors la joacă după ce a mâncat, însă a găsit doar o scenă desprinsă din filmele de groază.

„La ora 19 m-a sunat în lacrimi. Mi-a spus: „Prietenul meu a murit ars în șopron”. Am fost acolo. Am văzut flăcările. Până atunci nu mai era nimeni care putea fi salvat”, a spus tatăl, Alexey.

Martorii au încercat să folosească lopeți pentru a încerca să treacă prin infern până la băiat, dar nu au reușit, a spus el. Antrenorul de judo al băiatului, Alexander Tvanba, a spus că Albert a fost „deștept și foarte pașnic”, adăugând: „Nu ar jigni nicio muscă. Era foarte muncitor și nu a avut niciodată probleme. A câștigat mai multe competiții”.

El crede că băiatul era inconștient când a fost închis în șopron. Dacă ar fi fost conștient, ar fi fost suficient de puternic pentru a-și sparge calea, spune el.

„Pe 19 mai 2023,  în timpul unui conflict, copiii au închis un băiat într-un șopron, au încuiat magazia de afară și au bătut ușa în cuie. În continuare, a început un incendiu. Conform constatărilor preliminare, incendiul a început în interiorul șopronului. Copiii nu au putut deschide ușa și au cerut ajutor. Când a sosit ajutorul, trupul băiatului a fost găsit în șopronul ars”, a declarat Comisia de Investigații Rusă.

Șeful comitetului, Alexander Bastrykin, a declarat luna aceasta că „o creștere generală a criminalității este în curs” în Rusia. El a mai evidențiat „o tendință de creștere a infracțiunilor extremiste comise de tineri” cu „creștere bruscă” în 2022 și 2023, după declanșarea operațiunii militare speciale”. Alexander Bastrykin a fost coleg de facultate cu Putin.