Bacterie pe mâinile unei asistente medicale de la spitalul Sfânta Treime

Bacterie pe mâinile unei asistente medicale de la spitalul Sfânta Treime

-
//
05.08.2015

Bacteria descoperită de către specialiștii Centrul Municipal de Sănătate Publică pe mâinile unei asistente medicale de la Spitalul "Sfânta Treime" nu este cauza orbirii celor 10 pacienți.

Bacterie pe mâinile unei asistente medicale de la spitalul Sfânta Treime

"Așteptăm sterilizarea, să vedem probele la sterilitate ce ne vor da. După care să vedem și factorul viral. Ar putea să fie o viroză de formă oftalmică. Și de asemena factorul chimic. Vom face și alte investigații, în alte spitale, unde se operează", a declarat şeful Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminiţa Suveica.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în data de 16 iulie, 12 pacienţi au fost operaţi de cataractă, iar la zece dintre ei au apărut complicaţii.

Procuratura a intentat un dosar penal pentru încălcare din neglijență a metodelor de acordare asistenței medicale.

Cei care vor fi găsiți vinovați, riscă până la trei ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la cinci ani.

Secţia unde s-au făcut operaţiile a fost închisă în urma unui ordin al noului ministru al Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Ieri, Centrul municipal de Sănătate Publică a anunţată că pe mâinile unei asistente medicale de la spitalul Sfânta Treime a fost descoperită o bacterie. Specialiştii nu exclud că anume din această cauză au fost infectaţi cei zece pacienţi operaţi în data de 16 iulie.

Potrivit Centrului Municipal de Sănătate Publică, asistenta medicului anestezist avea pe mâini stafilococ. De asemenea, într-o sală de chirurgie a fost depistată o cantitate de microorganisme ce depăşeşte norma admisibilă. 

Sursa: NOI.md