mamaplus

Avertisment dur din partea OMS: Al doilea an de pandemie ar putea fi mai dificil decât primul

-
//
14.01.2021

Al doilea an de pandemie de COVID-19 ar putea fi mai dificil decât primul, având în vedere modul în care se răspândeşte boala, în condiţiile în care circulă mai multe tulpini, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS, în timpul unui eveniment care a avut loc online. Bilanţul deceselor la nivel mondial se apropie de 2 milioane de la începutul pandemiei, fiind infectate 91,5 milioane de persoane. Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: ”După sărbători, în unele țări situația se va agrava înainte de a se îmbunătăți”.

Noile tulpini COVID, cea mai mare îngrijorare

Pe fondul temerilor de noua variantă, mai contagioasă, a coronavirusului, depistată prima oară în Regatul Unit, dar care între timp s-a extins în lume, guverne din Europa au anunţat, miercuri, măsuri mai stricte de combatere a îmbolnăvirilor.

Acestea includ munca de acasă şi închiderea unor magazine în Elveția, prelungirea stării de urgență în Italia şi măsuri în Germania pentru reducerea contactelor între oameni.

Restricții mai dure au anunţat şi Portugalia şi Danemarca.