Autorul crimei duble de la Durlești ar fi fost prins

Autorul crimei duble de la Durlești ar fi fost prins

-
//
09.01.2018

Autorul crimei de la Durlești ar fi fost prins, însă este judecat într-un alt dosar. Cel puțin asta a declarat fostul procuror al Municipiului Chișinău, Ivan Diacov.

Autorul crimei duble de la Durlești ar fi fost prins

Diacov spune că persoana suspectă în comiterea crimelor de la Durlești este judecată pe alt dosar și își ispășește pedeapsa de 23 de ani de pușcărie.

Ivan Diacov a declarat pentru UNIMEDIA că individul a fost militar de grad maior și activa în Academia Militară. Acesta, în vara anului 2011 și-a împușcat soția dintr-o armă de vînătoare, deținută ilegal.

„L-am trimis în judecată pe cazul soției, dosarele pe cazurile de la Durlești erau cercetate de secția specială pe cazuri excepționale, șef era Corneliu Bratunov. Noi nu aveam nicio atribuție la cercetarea acestor cazuri, se țineau în secret. După ce am expediat dosarul în judecată a fost o situație, care m-a impus să fac o analiză și am dedus că acesta este vinovatul. Personal m-am adresat și la P.G. și la Miniștrii MAI, dar nimeni nu a dorit să colaboreze cu mine”, a menționat fostul procuror.

„Cu părere de rău foștii miniștri de interne și foștii conducători ai Procuraturii n-au dorit să-mi prezinte materialele dosarului, s-au temut că vor fi date publicității abuzurile, la care s-au dedat pe parcursul anilor și incompetența de care au dat dovadă. Eu nu cred că lucrurile s-au mișcat spre bine, că sînt careva indicii, despre alți suspecți în comiterea acestei crime”, mai precizează Ivan Diacov.

UNIMEDIA amintește că potrivit Procuraturii capitalei, crima a avut loc acum pe strada Munceşti, cînd femeia, în vîrstă de 36 de ani, a fost împuşcată mortal lîngă uşa locuinţei sale.

Procurorii au stabilit că asasinul femeii a planificat omorul din timp, procurînd o mască şi o salopetă pentru a se deghiza, iar în ziua crimei, cunoscînd ora la care victima urma să vină acasă, a efectuat două împuşcături în direcţia acesteia în urma cărora femeia a decedat pe loc.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că asasinul s-a dovedit a fi chiar soţul victimei, care la acel moment era şef de catedră la Academia Militară „Alexandru cel Bun”. În urma investigaţiilor procurorii au stabilit că, fostul militar şi-a omorît soţia pentru a intra în posesia averii comune agonisite împreună cu consoarta, după care să creeze o nouă familie cu amanta sa.

Cu șapte ani în urmă, nu departe de Biserica „Sfîntul Andrei” din Durlești, au fost depistate cadavrele a doi tineri, ucişi cu bestialitate. Olga Cîşlaru, de 15 ani, şi Ilie Racu, de 18 ani, au fost împuşcaţi în timp ce se aflau în maşină. Pînă în prezent, crima nu a fost descoperită.

Astfel, rudele celor ucişi au apelat și la ajutorul clarvăzătorilor din Rusia, dar previziunile lor nu s-au adeverit.

În memoria tinerilor îndrăgosti, prietenii și colegii au compus un cîntec despre dragostea și durerea celor doi.

Precizăm că preşedintele Federaţiei de tenis, Igor Ţurcanu, a murit în urma exploziei unei maşini-capcană în centrul Capitalei, în iunie 2011. 

Sursa: unimedia.info