mamaplus

Au fost sau nu abuzați copiii orfelinatului de la Buiucani? Răspunsul autorităților

-
//
15.10.2019

Un internaut a acuzat pe rețelele sociale angajații unui orfelinat din sectorul Buiucani din Capitală că ar abuza copiii care se află în grija lor. Autoarea postării susține că angajatele casei de copii îi bat pe micuți, îi închid la toaletă și îi scufundă cu capetele în apă.

În postare se afirmă că ar fi vorba despre orfelinatul  nr. 13 de la Buiucani, instituție care, de fapt, nu există. Chiar și așa, Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei și alte instituții s-au autosesizat pe marginea acestui caz.

„Este un centru de plasament creștin neguvernamental din sectorul Buciucani. În urma verificărilor am constat că în postare au fost scrise multe lucruri eronate. De obicei, copilul maltratat are o reacție diferită, se sperie atunci când vede o persoană străină. Acest lucru nu s-a întâmplat când copiii au comunicat cu psihologul nostru. Totuși, nu putem pune mâna în foc dacă aceste lucruri s-au întâmplat sau nu”, a declarat șeful interimar al Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru.

Totodată, Lucia Caciuc-Roșioru a precizat că ministerul de resort a creat o comisie care continuă investigațiile și vor reveni cu detalii pe marginea acestui caz.

Potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova, numărul cazurilor de violență față de copii este în creștere. În a doua jumătate a anului 2018, angajații din întreg sistemul educațional au raportat peste 4.500 de cazuri de violență asupra copiilor.

Sursa: sputnik.md