mamaplus

Au apărut noi detalii în cazul copilei de 14 ani din Edineț aflată în comă alcoolică

-
//
05.10.2021

Copila de 14 ani, care a ajuns la spital în comă alcoolică săptămâna trecută, a fost externată şi se simte mai bine. Potrivit directorului Spitalului Raional Edineț, adolescenta va continua tratamentul la domiciliu. Între timp, apar noi detalii în acest caz. Potrivit autorităților locale, minora ar fi consumat în acea dimineață, înainte de a începe orele, jumătate de litru de rachiu de casă, apoi i s-a făcut rău.

Colegii de clasă susțin că aceasta a vrut să facă un film pe Tik-Tok şi pentru că nu reuşea, a băut prea mult.

Primarul localității spune că familia tinerei este una obişnuită şi că fata mai are trei frați mai mici.

"Ceilalți copii sunt foarte normali, anume fetița asta este foarte închisă în ea, probabil aşa îi este caracterul. Copiii povestesc că ea încerca să facă un video pentru Tik-Tok. Totul s-a întâmplat până la lecții, în spatele şcolii", a declarat primarul localității.

Asistentul social din localitate a spus că familia nu este în evidența autorităților

În următoarele zile, părinții urmează să fie invitați la o discuție şi se va stabili dacă fata are nevoie de consiliere psihologică.

"Îi vom chema la primărie să discutăm împreună cu fetița şi părinții. Să vedem care e situația. Părinții, din câte ştim, comunică bine între ei. Fata are prieten, din câte ştiu! Cred că nu e o problemă din dragoste", a menționat asistentul social.

Poliția din Edineț investighează circumstanțele acestui caz: ”Minora a luat rachiu de casă care ulterior a fost trimis pentru expertiză pentru a se stabili starea alcoolului etilic. Ea a băut pe teritoriul gimnaziului, colegii au crezut că bea apă."

Părinții ar putea fi amendați, dacă ancheta va stabili că au dat dovadă de neglijență.