mamaplus

Au adoptat doi copii abandonați, iar viața le-a dăruit și unul biologic

-
//
17.06.2024

Unele cupluri nu renunță niciodată la ideea de a avea copii. În paralel, există foarte mulți micuți în centrele de plasament, care și-ar dori să cunoască dragostea maternă și paternă.

mamaplus

Într-o nouă ediție a emisiunii „Femeile vorbesc”, de la Jurnal TV, a fost relatată povestea Dorinei Șcerbatîi, care a adoptat doi dintre astfel de copii, transmite jurnal.md.

„Sunt cu soțul de mai bine de 15 ani. În acest timp ne-am bucurat de o perioadă petrecută în doi, însă ne-am dorit copii. Când am aflat că nu vom putea avea copii pe cale naturală, ne-am gândit la adopție. Mai întâi am apelat la niște proceduri in vitro. Am avut vreo patru încercări fără succes și am hotărât să luam o pauză. Nu am renunțat gândul la adopție. În 2018 am apelat la pretura sectorului ca să aflăm care sunt etapele. Nu pot să zic că este ușor și plăcut. Este greu, ai de bătut multe cărări, dar nu este imposibil”, povestește femeia.

Dorina Șcerbatîi nici nu bănuia ce provocări va avea în drumul ei spre maternitate. De la primul apel la direcție și până la vestea că pot veni după un băiețel au trecut patru ani. În tot acest timp, cuplul a adus pe lume și un copil biologic, în urma unei fertilizări in vitro.

Adopția a pus punct unei etape mult prea dificile, a potolit două tristeți - una a copilului, care își aștepta brațele calde, și a doua - a unor adulți, care au intrat în rolul râvnit.

Dorina Șcerbatîi crede că oricine are nevoie de dragoste și, din acest considerent, a decis să o adopte încă o fetiță abandonată la maternitate.

„Suntem în proces de adopție. Într-o bună zi, anul trecut, în 2023, cineva m-a sunat și mi-a spus că băiețelul nostru mai are o surioară de sânge și ne-au întrebat dacă ne-am dori să mai avem un copilaș. Am vorbit cu soțul și am decis s-o luăm și pe ea”, afirmă femeia.

De când au apărut micuții, Dorina și soțul său trăiesc viața mai intens. Chiar dacă nu e deloc ușor, fac totul pentru a le crea un trai decent și un mediu prielnic de dezvoltare.

Femeia mărturisește că a simțit o puternică afecțiune de la prima interacțiune cu fata. Și dacă ar fi să dea timpul înapoi, ar face la fel.

Dorina crede în puterea educației. Se bucură de copii, crește odată cu ei, învață cu ei și de la ei.