Atmosferă de sărbătoare şi în instituţiile rezidenţiale

Atmosferă de sărbătoare şi în instituţiile rezidenţiale

-
//
31.12.2015

Atmosfera de sărbătoare nu va lipsi nici în instituţiile rezidenţiale din ţară. Autorităţile organizează pentru copiii instituţionalizaţi diverse activităţi artistice cu recitaluri de poezii, colinde şi cu participarea lui Moş Crăciun. La fel, copiii vor avea parte de cadouri şi de un meniu de sărbătoare.

Atmosferă de sărbătoare şi în instituţiile rezidenţiale

Solicitată de IPN, Lilia Cireş, specialist principal la Direcţia municipală pentru protecţia copilului, a declarat că pe lângă plăcerea spirituală pe care o primesc copiii de la sărbătoare, micuţii primesc şi dulciuri, cadouri sub formă de îmbrăcăminte, încălţăminte etc. Acestea sunt aduse de către agenţi economici şi oameni cu suflet mare.

„În toate centrele comunitare de zi se desfăşoară activităţi artistice alături de părinţi, profesori. Nu sunt doar matinee, sunt diverse concursuri, spre exemplu concursul brăduţilor, al colindelor, concursul pentru cea mai bună urătură”, a notat Lilia Cireş.

Şi Direcţia politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului din cadrul Ministerului Muncii, menţionează că în cele două case internat, din Hânceşti şi Orhei, pentru copiii cu deficienţe mentale, cu ocazia sărbătorilor de iarnă sunt organizate, tradiţional, concerte.

La şcoala internat din Hânceşti, copiii au participat, împreună cu actorii de la Teatrul de păpuşi „Licurici”, un spectacol inedit. Totodată, administraţia instituţiilor organizează matinee, iar copii prezintă cântece şi poezii. De sărbători nu vor lipsi dulciurile şi meniul de sărbătoare.

Sursa: ipn.md