mamaplus

Atenție, părinți! Un nou joc viral pe Tik Tok, pune în pericol viața copiilor

-
//
16.02.2022

Un joc periculos, popular printre elevi, stârneşte îngrijorare. În sute de fimulețe postate pe Tik Tok cei mici apar cu răni serioase la mâini. Jocul se numeşte “Moneda rusească”, iar participanții încearcă să rotească un ban pe masă. Cel care nu reușește, este lovit, drept pedeapsă. Medicii atrag atenția că nu de puține ori rănile riscă să se infecteze.

În pauză, când nu sunt supravegheați de profesori, aceşti copii rotesc o monedă, iar cel care nu reușește să o mențină în picioare este lovit.

Copil: „Învârt moneda cu degetul și încearcă să o țină cât mai mult și cine nu o ține, ține mâna așa și celălalt îi dă cu moneda în pumn”.

Alarmant este că cei mai mulți dintre copii se filmează jucând după care se laudă cu rănile, pe TikTok. Clipurile postate acolo au adunat în total peste 4 milioane de vizualizări.

În paralel, pe grupurile de părinți curg mesaje de îngrijorare. Mai ales că sunt și copii din clasele primare, fete și băieți, care se antrenează în joc.

„De multe ori există o agresivitate în familie, pe care copilul doar o exprimă. Trebuie văzut ce se întâmplă în familie, ce anume pulsiuni există acolo”, susține Anca Maftei, psiholog.

Sunt inclusiv medici care au anunțat că în ultimele zile au îngrijit copii răniți.

„Cu toate că pare un joc inofensiv, consecințele pot fi, de le cele simple, de la o inflamație la nivelul oaselor, până la consecințe mai grave, infecția poate să ajungă la nivelul oaselor și este destul de greu de tratat”, a precizat Mihai Râșcu, medic primar ortoped.