Atenție, părinți! Instalați scaune speciale pentru copii în mașină

Atenție, părinți! Instalați scaune speciale pentru copii în mașină

-
//
24.03.2016

10 minori și-au pierdut viața anul trecut, din cauza neglijenței părinților și a ignorării de către aceștia a Regulamentului Circulației Rutiere, care prevede expres utilizarea scaunului special pentru copii până la 12 ani atunci când conduc un vehicul.

Atenție, părinți! Instalați scaune speciale pentru copii în mașină

Totodată, datele Inspectoratul Național de Parualre arată că în 2015, 139 s-au ales cu traumatisme din acest motiv.

Amintim că alaltaieri, în jurul orei 13:10, la intersecția străzilor Bulgară cu Bernardazzi din capitală a avut loc un accident rutier dintre un Renault și un Mercedes. În urma impactului, ultimul s-a răsturnat. Doi copii din Mercedes, de două luni și 3 ani, au fost salvați datorită faptului că se aflau în scaune speciale pentru copii.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește părinților că unele măsuri simple de siguranță pot salva viața copiilor Dumneavoastră în caz de accident.

Potrivit punctului 82 din Regulamentul Circulației Rutiere : „Copiii cu vârsta de pînă la 12 ani pot fi transportaţi doar în autoturismul care este utilat cu sistem de reţinere (sau cu alte mijloace de adaptare: pernă specială, scaun de înălţare, care acordă posibilităţi de aplicare a centurilor de siguranţă standard) a copiilor.

Părinții iresponsabili care pun în pericol viața copiilor săi riscă o amendă de la 400 la 500 de lei, cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Sursa: www.realitatea.md