mamaplus

Atenție, părinți: Dietele vegetariene sunt periculoase pentru copii

-
//
28.07.2023

Anticorpii, numiți imunoglobuline G, arată toată experiența imunologică. Adică toți agentii infectioși, pe care i-ați întâlnit vreodată. Sunt singurii transmiși de la mamă la făt.

mamaplus

Imunoglobulinele nu omoară agenții infecțiosi. Sunt molecule de recunoaștere. Îi marchează cu stegulețe pentru alte celule imunitare. Într-o infecție acută, găsim cantități mari de imunoglubline M, apoi imunoglobuline G, transmite Protv.ro.

Prof. univ. dr. Veronica Lazar, Facultatea de Biologie „Imunglobulinele G sunt răspuns imun secundar, adică sintetizate la a doua întâlnire și următoarea cu același antigen.”

Adică cu același dușman. Imunoglobulinele G înseamnă toată memoria imunologică. A fiecărui om.

Sunt, de fapt, cea mai importantă moștenire. De aceea, mama le oferă fătului prin placentă. Părinților, însă, le rămân și alte lucruri de făcut țintit pentru sistemul imunitar al copilului.

Să fie expus mediului natural. Să perceapă din mediu informații chimice diverse. Pentru că în copilarie, sistemul imunitar se construiește. Mai vedem o cale importantă de construcție. Toate alimentele pe care le primeste copilul determină și o reacție imună pe termen lung.

Dr Iolanda Vivișenco, medic primar pediatru: „Sistemul imunitar e format din celule și anticorpi. Anticorpii sunt niște proteine. Ca să fac anticorpi, am nevoie de proteine. Lipsa proteinelor din alimentație înseamnă malnutriție. Are ca efect secundar neformarea de anticorpi. Imunitatea slabă, infecții frecvente. Este una din consecințele malnutriției. Celulele imunitare sunt și ele construite din proteine. Fără proteine nu am cum să construiesc un sistem imunitar”.

Doar proteinele de calitate din hrană formează celulele imunitare. Proteine complete de calitate găsim în carne, ouă, brânzeturi. Este vital sa nu lipsească din mesele unui copil.

Dietele vegetariene sunt decizia adulților. Sunt periculoase pentru un copil. Oamenii au fost creați omnivori, adică pot și trebuie să mănânce din toate grupele alimentare. Este vorba de produse de origine animală, cât și de produse de origine vegetală. Asa ne spune evoluția.

Vitamina B12, prezentă doar în carne, oua, lactate intră în circulația sanguină. Asa se sintetizeaza așa numiții acizi nucleici, adică ADN si ARN. Sunt necesari tuturor celulelor umane, care se reînnoiesc. Tuturor celulelor, prin care crește un copil.