mamaplus

ATENȚIE! O nouă metodă de tâlhărie: Nu staționați dacă vedeți noaptea un cărucior de bebeluș abandonat!

-
//
24.07.2023

Internauții avertizează pe rețelele sociale că există o nouă metodă de tâlhărie. Hoții plasează un cărucior de bebeluși la margine de drum cu un singur sens, astfel încât să pară că ar fi fost abandonat și nici să nu se înțeleagă ce este în el. Șoferii staționează, vrând să se asigure dacă există vreun copil căruia îi trebuie ajutor, sunt jefuiți. Cel puțin în România, țară vecină cu Republica Moldova, ar fi fost înregistrate asemenea cazuri, transmite realitatea.md. 

mamaplus

„Vă avertizăm că există o nouă metodă de tâlhărie! Dacă vedeți un cărucior, scaun de mașină sau orice tip de situație ce implică produse care dă impresia că sunt ale unui bebeluș abandonat în mijlocul pustietății, vă rog, nu ieșiți din vehicul. Anunțați autoritățile la 112 și aveți mare grijă!”, scrie pe o pagină de Facebook.

Potrivit autorilor postării, aceasta este o momeală. Șoferii se opresc pentru a oferi ajutor, dar se trezesc jefuiți. În apropiere stau ascunși hoți pregătiți pentru a ataca: pentru a fura bunuri, bani, telefoane sau chiar mașina.

Fotografiile cu căruciorul abandonat au fost făcute în România. Internauții au confirmat că au văzut asemenea momeli în zona Bistriței.

„M-a luat frica doar uitându-mă la poze. De ce mai sunt unii în stare? … Depinde în ce împrejurimi se află. Sunt mai multe detalii la care poți fi atent și să-ți dai seama, dacă e vorba de o tâlhărie. Cel mai bine este să anunți poliția să vină să investigheze și mai dai o tură să vezi dacă a dispărut și dacă poliția și-a făcut datoria. … Românul inventiv. Doamne Ferește! … Și uite așa dispare simțul civic. Din cauza unor astfel de indivizi, atunci când chiar e nevoie, nimeni nu mai oprește de teama să nu fie atacat”, au observat internauții.