mamaplus

Atena declară trei zile de doliu național după tragicul accident feroviar în care au murit 38 de oameni, iar 85 au fost răniți

-
//
01.03.2023

Bilanțul persoanelor decedate în urma accidentului dintre două trenuri, unul de pasageri și unul de marfă, lângă Larissa, oraș din centrul Greciei s-a ridicat la 38 de morți. Autoritățile elene au declarat trei zile de doliu național, începând de astăzi.

mamaplus

La fața locului au fost mobilizate 40 de ambulanțe și intervin 150 de pompieri, iar spitalele pentru tratarea victimelor arse au intrat imediat în alertă.

Eforturile de salvare continuă. Se așteaptă ca numărul persoanelor decedate să crească.

Amintim că un tren interurban de pasageri care se îndrepta din Atena în orașul Salonic s-a ciocnit frontal de un tren de marfă în afara orașului Larissa, în centrul Greciei, a declarat guvernatorul regiunii Thessalia. În urma impactului, a izbucnit un incendiu, iar cel puțin trei vagoane de pasageri au luat foc.

Potrivit presei grecești, supraviețuitorii au povestit că, la impact, mai mulți pasageri au fost aruncați prin geamurile vagoanelor, iar alții au rămas încarcerați între fiarele contorsionate, la răsturnarea trenului.

Presa locală a difuzat imagini cu vagoane deraiate, grav avariate, cu geamuri sparte și coloane groase de fum. 

„Evacuarea pasagerilor se desfășoară în condiții foarte dificile, având în vedere gravitatea coliziunii celor două trenuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, într-o intervenție televizată.

Potrivit presei elene, acesta este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”.