mamaplus

Atac armat la o școală din SUA: Cel puțin 6 persoane, inclusiv 3 copii, au murit în schimbul de focuri

-
//
28.03.2023

Cel puțin șase persoane, dintre care trei copii au murit și altele au fost rănite în urma unui atac armat la o școală creștină privată din Nashville, Tennessee. Femeia suspectă avea cel puțin două puști semiautomate și o armă de mână și a decedat după ce a fost împușcată de poliție în urma violențelor.

mamaplus

Poliția a spus că atacatorul era o femeie de 28 de ani din Nashville, după ce inițial a spus că părea să fie adolescentă.

Departamentul de Poliție Metropolitan Nashville a început să primească apeluri la ora 10:13 ale unui împușcător de la The Covenant School, care învață copiii până în clasa a șasea (în jur de 12 ani). Ofițerii au putut auzi focuri de armă venind de la etajul doi al școlii.

Tragedia s-a desfășurat în aproximativ 14 minute.

Victimele Școlii Covenant au fost declarate moarte la Spitalul de Copii Monroe Carell Jr. și la Centrul Medical al Universității Vanderbilt. Un ofițer avea o rană la mână din sticlă tăiată.

Alți elevi au mers în siguranță, ținându-se de mână, în timp ce părăseau școala înconjurați de mașini de poliție, către o biserică din apropiere pentru a se reuni cu părinții lor.

„Într-o dimineață tragică, Nashville s-a alăturat listei temute și lungi de comunități pentru a experimenta o împușcătură în școală”, a scris primarul John Cooper pe Twitter.

Jozen Reodica a auzit sirenele poliției și mașinile de pompieri sunând din afara clădirii ei de birouri din apropiere. În timp ce clădirea ei era închisă, ea și-a scos telefonul și a înregistrat haosul.

„M-am gândit că voi vedea asta doar la televizor”, a spus ea. 

Școala Legământului a fost fondată ca un minister al Bisericii Presbiteriane Covenant în 2001, conform site-ului web al școlii. Școala este situată în cartierul bogat Green Hills, la sud de centrul orașului Nashville, situat aproape de universitățile de top ale orașului și găzduiește faimosul Bluebird Café - un loc îndrăgit pentru muzicieni și compozitori, scrie tv8.md.

Guvernatorul republican Bill Lee a spus că „monitorizează îndeaproape” situația, în timp ce reprezentantul statului democrat Bob Freeman, al cărui district include The Covenant School, a numit împușcătura de luni o „tragedie inimaginabilă”.

„Locuiesc după colț de Covenant și trec des pe lângă el. Am prieteni care merg atât la biserică, cât și la școală acolo. Îmi sfâșie inima să văd asta”, a spus Freeman.