mamaplus

Aștepta cu nerăbdare cel de-al doilea copil, dar vestea medicilor i-a dat lumea peste cap

-
//
23.11.2023

Cristina, o moldoveancă de 27 de ani din Nisporeni, locuiește în prezent în Marea Britanie cu soțul ei, cu care are doi copii. Unul dintre ei are sindrom Down.

mamaplus

Cristina și soțul ei s-au cunoscut într-un club când ea avea 17 ani și el 36. La început, relația lor nu a fost acceptată de sat, dar ei au rămas împreună până în ziua de astăzi, transmite Știri.md.

După ce s-au mutat în Marea Britanie, Cristina și soțul ei au aflat că nu pot avea copii. Cristina a fost la mulți doctori și a avut câteva operații, dar nu a avut succes.

În cele din urmă, o cunoștință le-a recomandat un medic din Republica Moldova, care a reușit să o ajute, să rămână însărcinată. 

Cristina a aflat că este însărcinată spontan, la două luni după operație.

Primul copil al cuplului a fost o fetiță. Ei au fost foarte fericiți și i-au pus numele Valeria. După o perioadă cuplul și-a mai dorit al doilea copil.

„După trei ani și jumătate noi am  decis să avem al doilea copil. Când am rămas însărcinată am simțit că ceva nu este în regulă cu sarcina. Medicul mi-a spus că copilul are sindrom Down. Nu îmi venea să cred la început, dar analizele au confirmat diagnosticul. Am fost devastată, am plâns mult”, a spus femeia în cadrul unui „Monolog” cu Dorin Galben.

„Am vrut să facă avort, dar am fost convinsă de o cunoștință și mama să păstreze copilul”, povestește Cristina.

În Marea Britanie, copiii cu sindrom Down sunt foarte apreciați. 

„Am fost surprinsă de faptul că medicii și asistentele de la spital au fost foarte atenți și grijulii cu mine și copilul meu”, a adăugat femeia.

Copilul Cristinei a avut probleme cu intestinele, așa că a fost nevoie să fie operat. În prezent, copilul se recuperează.

Cristina a învățat să accepte sindromul Down al copilului ei și să-i ofere tot sprijinul de care are nevoie.

„Nu trebuie să faci diferența între copii”, spune Cristina, chiar dacă la început a făcut această greșeală.

„Copiii mei se iubesc foarte mult și sunt fericiți împreună”.