Astăzi începe sesiunea repetată la BAC

Astăzi începe sesiunea repetată la BAC

-
//
17.07.2017

Peste patru mii de absolvenți de liceu trec din nou prin emoții mari. Pentru ei, astăzi, începe sesiunea repetată la BAC. 

Astăzi începe sesiunea repetată la BAC

Primii sînt așteptați elevii școlilor cu predare în limba rusă, care nu au susținut din prima examenul la limba și literatura romînă. Proba începe la ora zece dimineața și durează trei ore.

Ca şi în anii precedenţi, examenul, care le-a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor, a fost cel la matematică. 

Un băiat mai avea nevoie de trei puncte, pentru a primi o notă de trecere: "Mă pregătesc insistent de sesiunea suplimentară și sper să iau măcar un cinci și să promovez. Fac consultații cu profesoara și mă mai ajută și surorile. "

Elevii au mai multe metode de a se pregăti pentru examen. Înainte de examen, unii elevi preferă să ia o pauză de o zi. Alții însă stau cu burta pe carte pînă în ultimul moment. Pentru un rezultat mai bun, ei mănîncă multă ciocolată și, ca să nu-i ia somnul, stau cu picioarele în apă rece.

Psihologii le recomandă tinerilor să fie liniștiți și să alunge gîndurile rele, pentru că aceastea aduc emoții negative.

"Este bine ca elevii să inspire adînc de cinci-șapte ori înainte de examen sau de a scrie un răspuns. Acest lucru ajută. Iar după ce inspiri adînc, trebuie să-ți spui că totul va fi bine", a declarat Gholmali Mohmmadifard, psioholog.

Profesorii cred însă că cea mai bună metodă de a obţine o notă mare este să înveţi. Şi în timpul testelor repetate, elevii vor fi supravegheați de camerele video. Ei nu trebuie să uite acasă buletinul de identitate, pentru că fără el nu vor putea intra în centrul de BAC.

"Majoritatea elevilor solicită sugestii de la profesori. În primul rînd, ei analizează testul din sesiunea de bază, iar profesorii le spun cum trebuie să se prezinte și ce ar trebui să scrie", a precizat Virginia Lesnic, profesoară la Liceul Teoretic "George Călinescu".

Sesiunea suplimentară de Bacalaureat se încheie în 24 iulie. Cei care nu vor reuşi nici de această dată, vor susţine proba la anul.

Sursa: publika.md