Astăzi este marcată Ziua internaţională a copiilor dispăruţi

Astăzi este marcată Ziua internaţională a copiilor dispăruţi

0
//
25.05.2016

Ziua internațională a copiilor dispăruți este marcată, anual, la 25 mai. Ea coincide cu Ziua națională a copiilor dispăruți din SUA, propusă de fostul președinte american Ronald Reagan 1983, potrivit Libertatea.ro.

Astăzi este marcată Ziua internaţională a copiilor dispăruţi

Data de 25 mai nu este deloc întâmplătoare, ea aducând aminte de faimosul caz de dispariție al băiatului în vârstă de șase ani Etan Kalil Patz, declarat dispărut la 25 mai 1979 în Manhattan, New York.

Etan Patz nu a fost găsit nici până în zilele noastre, fiind declarat oficial decedat în 2001. Investigațiile legate de acest caz continuă, însă, până în prezent.

Principalele acțiuni organizate la data de 25 mai aparțin Rețelei Globale a Copiilor Dispăruți (Global Missing Children’s Network — GMCN), la rândul ei o inițiativă comună a Centrului Internațional pentru Copii Dispăruți & Exploatați și a Centrului Național pentru Copii Dispăruți & Exploatați din SUA.

Rețeaua GMCN, al cărei principal scop este de răspândi imagini și informații despre copiii dispăruți, are 22 de membri, printre care și România.

Ceilalți 21 sunt: Albania, Argentina, Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Rusia, Serbia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Marea Britanie și SUA.

Sursa: publika.md