mamaplus

Așa ceva n-a mai fost niciodată! Zeci de angajate ale Poliței de Frontieră sunt însărcinate

-
//
27.09.2019

Situație fără precedent la Poliția de Frontieră. În câteva luni, aproape o sută de angajate urmează să nască, ceea ce înseamnă că fiecare a zecea polițistă este însărcinată, potrivit tv8.md. Chiar dacă unele sunt pe ultima sută de metri, încă nu vor să lase uniforma și muncesc cot la cot cu ceilalți colegi. Totuși, superiorii polițistelor încearcă să fie mai indulgenți și le mai taie din sarcini.

mamaplus

„Fac câțiva kilometri pe zi, dar, mă simt oricum destul de bine, energică”, spune Valeria Cechina, una dintre cele 89 de angajate ale Poliției de Frontieră, care în curând vor deveni mame.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, muncește la punctul de frontieră Costești. Peste trei luni, Valeria va ține în mâini nu actele celor care trec frontiera, ci propriul copil. Ea spune că munca îi dă energie ca să treacă mai ușor peste această perioadă. Mai ales că și soțul îi este alături, fiindu-i coleg.

Cei care au fost verificați în vamă de Valeria cred că sarcina nu trebuie să le țină pe femei în casă: „Un exemplu frumos, pentru o doamnă, deși este însărcinată, își face serviciul până în ultima clipă când trebuie să nască”.

Deși femeile și bărbații din cadrul Poliției de Frontieră lucrează în condiții egale, când este vorba de cele însărcinate, superiorii sunt mai indulgenți.

„Pur și simplu, la șeful patrulei atrag atenția ca să fie mai atent și, de posibilitate, să facă o sarcină mai ușoară decât restul efectivului”, susține șeful sectorului de frontieră Costești, Vitalie Melinti.

Recent, a fost dat startul unui proiect dedicat angajatelor Poliţiei de Frontieră, cu scopul de a le încuraja să fie active în perioada sarcinii. Potrivit datelor, în cadrul acestei instituții muncesc peste 800 de femei.

Sursa: tv8.md