mamaplus

Are peste 2 metri înălțime, la doar 14 ani! Cum arată cel mai înalt adolescent din lume?

-
//
21.10.2020

Un băiat din China care are o înălțime de 2,21 metri la doar 14 ani, ar putea fi recunoscut în curând drept cel mai înalt adolescent de pe planetă, scrie agenția Xinhua. Experții Guinness World Records l-au măsurat duminică pe tânăr și au stabilit că are o inățime de 2,21 metri. În noiembrie se va anunța dacă înălțimea atinsă de Ren reprezintă un nou record.

Ren Keyu locuiește într-un cartier rezidențial din zona centrală a orașului chinez Leshan, unde este recunoscut de toată lumea, pentru că – deși este abia în primul an de liceu – e cu mult mai înalt decât orice altă persoană din zonă.

mamaplus

Bunica sa din partea mamei a povestit că în momentul în care a început să meargă la grădiniță, Ren avea deja 1,30 metri, iar doctorii au crezut inițial că suferă de gigantism, însă analizele au arătat că nu are probleme de sănătate, potrivit asiaone.com.

Femeia este convinsă că înălțimea nepotului ei se datorează codului genetic moștenit din familie. Mama sa – care între timp a murit – avea peste 1,90 metri înălțime, iar tatăl său are aproximativ 1,8 metri. De asemenea bunicul din partea mamei depășește și el înălțimea de 1,90 metri, în timp ce bunica nu este nici ea foarte scundă, la 1,75.

Potrivit regulamentului, sunt eligibili pentru a deține acest record doar tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani.

În acest moment, recordul de înălțime în rândul adolescenților de sex masculin este deținut de americanul Kevin Bradford (născut în 1998), care în aprilie 2015 avea 2,159 metri. Cea mai înaltă adolescentă este turcoaica Rumeysa Gelgi (născută în 1997), care în martie 2014 a intrat în Cartea Recordurilor cu înălțimea de 2,136 metri.