mamaplus

Ar fi lovit un coleg de clasă al fiului și a amenințat cu moartea ceilalți elevi. Ce l-a înfuriat pe un bărbat din Glodeni

-
//
19.03.2024

A dat buzna în clasă, a pălmuit un coleg de-al fiului și a amenințat cu moartea ceilalți elevi. Un bărbat de 35 de ani din Glodeni a fost trimis pe banca acuzaților, fiind bănuit de huliganism și amenințare cu omor. La mijloc ar fi fost o ceartă dintre feciorul său și colegul acestuia în vârstă de 12 ani.

mamaplus

Potrivit procurorilor, incidentul a avut loc pe 16 octombrie 2023. În jurul orei 11:10, într-o pauză dintre lecții, bărbatul a intrat într-o clasă din Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din orașul Glodeni, ignorând cerințele angajaților instituției de a părăsi sediul. Cauza vizitei ar fi fost o ceartă dintre fiul său și un coleg de clasă.

Astfel, încălcând ordinea publică, în prezența elevilor clasei și a angajaților instituției de învățământ, bărbatul l-a atacat pe minor, apucându-l cu mâinile de gât. Ținându-l în așa poziție un timp îndelungat, i-a aplicat băiatului mai multe lovituri cu palma peste față. 

După ce a fost scos forțat în coridorul instituției, părintele striga și amenința angajații instituției de învățământ, lovind-o din imprudență pe una din angajate. Ulterior, a încercat din nou să intre forțat în clasă, trăgând de ușă, continuându-și comportamentul său huliganic aproximativ 30 de minute. Aceasta a  opus rezistență chiar și după sosirea angajaților unei companii de pază, chemați la fața locului, timp în care a fost întrerupt programul de învățământ al instituției. 

În timpul altercației în sala de ore, învinuitul a amenințat elevii cu moartea, precum că îi va tăia bucăți, și-i va arunca la tomberonul cu gunoi, dacă se vor mai atinge de feciorul său, prin ce le-a provocat acestora sentimente de neliniște, panică și frică pentru viața și sănătatea lor. 

Astăzi, Procuratura raionului Glodeni a anunțat că a remis la Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, cauza penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism și amenințare cu omor. 

Potrivit prevederilor Codului penal, bărbatul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 6 ani, pentru ambele infracțiuni incriminate.

sursa