mamaplus

Ar fi furat bunuri în valoare de 80.000 de lei. Fosta directoare a gimnaziului din Răuțel, cercetată penal

-
//
05.09.2022

Fosta directoare a gimnaziului din satul Răuțel, raionul Fălești este acuzată că ar fi sustras din instituție mai multe bunuri. Aceasta este cercetată de polițiști, după ce actuala directoare a instituției a depistat lipsa lucrurilor.

Este vorba despre mai multe bănci, scaune, mobilă de bucătărie, stick-uri și calculatoare. Valoarea bunurilor dispărute este estimată la 80.000 de lei.

Veaceslav Tanmbur, vicepreședintele raionului Fălești: „În urma identificării acestor pierderi, inspecția face un raport, iar raportul îl transmite la poliție, la CNA sau la alte organe competente care să identifice cum a fost luată suma și cum poate să o întoarcă înapoi în instituție. Poliția a solicitat de la noi să informăm dacă suma este considerabilă sau nu. Și dacă consilierii votează că suma este considerabilă dosarul penal merge mai departe în judecată și în urmărire penală”.

Oamenii din localitate care o cunosc pe fosta directoare, spun că nu pot să creadă că aceasta ar fi putut face așa ceva.

În urma ședinței Consiliului Raional Fălești, aleșii locali au votat că suma bunurilor sustrase este un prejudiciu în proporții considerabile pentru instituție. În prezent, ex-directoarea gimnaziului este plecată peste hotare. Oamenii legii cercetează cazul.