mamaplus

Aproape toate companiile de taxi din Chișinău nu au scaune pentru copii

-
//
17.12.2019

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat acțiuni de stabilire a gradului de dotare a companiilor de taxi din capitală cu scaune pentru copii. Astfel, timp de o săptămână, au fost solicitate la diferite adrese mașini care activează în regim de taxi, de diferite categorii de confort.

Prin urmare, s-a constatat că 80% dintre companiile de taxi din capitală nu dispun de scaune pentru copii. Mai mult, 95% din prestatorii de servicii în regim taxi nu pot deservi persoanelor cu dizabilități.

„Regulamentul circulației rutiere obligă toți șoferii care au în calitate de pasageri copii cu vârsta de până la 12 ani să își utileze mașina. Sub incidența acestei legi cad și șoferii de taxi”, menționează Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor.

Potrivit art. 235 al Codului Contravențional al Republicii Moldova „Transportarea copiilor cu vârsta de până la 7 ani contrar prevederilor Regulamentului circulaţiei rutiere se sancţionează cu amendă de la 12 la 24  de unităţi convenţionale (600 - 1200 lei) cu aplicarea a 2 puncte de penalizare”.