mamaplus

Apelul disperat al unei mame ale cărei fiice de 8 şi 15 ani au fost răpite de Hamas: „S-au folosit de ele ca să scoată oameni din casă apoi i-au ucis în faţa lor”

-
//
16.10.2023

„Nu mai am lacrimi, nu mai pot dormi, mănânc doar ca să supraviețuiesc. Am inima ruptă şi cer lumii întregi să îmi aducă fetițele mele înapoi”, este apelul disperat al unei mame din Israel ale cărei fiice de 8 si 15 ani au fost răpite şi folosite de teroriștii Hamas pentru a scoate oamenii din case, pe care ulterior i-au ucis în faţa lor.

mamaplus

Maayan Zin a făcut un apel public la Antena 3 CNN în speranța că mesajul ei va ajunge la cei care o pot ajuta să îşi aducă fetiţele acasă vii. Cele două copile au fost răpite dintr-un kibbut şi, potrivit mamei, au fost folosite de teroriștii Hamas să convingă vecinii să iasă din case. Copilele au fost astfel martore la atrocitățile comise de Hamas, apoi duse în Fâşia Gaza. 

Nimeni nu mai are veşti de la ele de 8 zile de acum, iar Maayan speră ca autorităţile să intervină şi să reușească eliberarea ostaticilor pentru a-şi strânge din nou fetiţele în braţe. 

„Fiicele mele au fost răpite în timp ce se aflau la tatăl lor. Am aflat acest informaţii din exterior. Fetele au adormit împreună în casă şi dimineaţă s-au trezit într-un coșmar. În acest moment nu știu nimic, am doar doua două poze cu ele. Din câte am înţeles nu sunt împreună, dar par că se află în Gaza. 

Sunt de părere că acest guvern trebuie să îmi înapoieze fetele. Dacă trebuie intrat acum în Gaza pentru operaţiuni terestre îi rog să fie atenți pentru că îmi vreau fetițele acasă vii.

„Le-am adus pe lume cu greu, am făcut multe tratamente pentru a le avea”

Vreau să le transmit fiicelor mele pe care le iubesc şi sunt viaţa mea că știu că sunt vremuri foarte grele. A fost foarte greu să le aduc pe lume, am făcut multe tratamente pentru a reuşi asta. Vreau să le spun să fie puternice, sper că sunt împreună şi să aibă grijă una de alta. Acum port o rochie pe care una din fete mi-a dăruit-o, am lângă mine toate lucrurile lor.

„Hamas este o turmă de bestii. Fetele mele nu au nicio vină”

Au fost luate de o turmă de bestii şi nu au nici o vină. Nu fac parte din structurile statului din politică şi nu au nicio vină. S-au folosit de fetiță de 15 ani ca să vorbească ebraică pentru a scoate oamenii din casă. Dacă va rămâne în viaţă va fi traumatizată pentru tot restul vieţii ei.  S-au folosit de ea pentru a comite aceste atrocități! Imaginile sunt dincolo de orice logică umană. 

Trebuie ca toată lumea să facă un efort comun să aducă toţi ostaticii luaţi de Hamas acasă. Fetițele mele trebuie să ajungă acasă! Este foarte greu, dar încerc să fiu puternică pentru ele, ca să vadă că au pe cine conta. Abia aștept să le țin în braţe! Iar ce au făcut acele bestii acolo este oribil. Toată lumea, tot globul suntem vinovați. Suntem în 2023 nu Evul Mediu. Toată lumea vede totul şi toată lumea a permis ca fetele mele să fie luate în Gaza.

„Nu ştiu în ce fel de condiţii insalubre sunt ținute fetele mele şi ce le pune să facă”

Nu ştiu în ce fel de condiţii insalubre sunt ținute fetele mele şi ce le pune să facă. Acele bestii au impresia că pot face orice si se pot comporta oricum cu noi, la noi în stat.

Este oribil că atât de mulţi copii mici şi atât de mulţi supraviețuitori ai Holocaustului au trebuit să vadă şi să trăiască aşa ceva. Acele bestii au ucis cu sânger rece copii, femei şi bătrâni. Cer lumii întregi, statului meu să se trezească şi să se ducă să le elibereze pe fetele mele.

„Nu dorm noaptea, mănânc numai ca să supraviețuiesc şi mă gândesc constant la soarta lor”

Nu dorm noaptea, mănânc numai ca să supraviețuiesc şi mă gândesc constant la soarta lor.

Nu mai am lacrimi, transpir întruna, lacrimile îmi ies prin piele, dar fac un efort să fiu căt mai logică şi cât mai puternică pentru fetele mele. Nu ştiu de unde am această putere însă am Speranța că în curând îmi voi ţine copilele în braţe”, a spus Maayan Zin, mama celor două copile răpite de teroriştii Hamas, la Antena 3 CNN.