mamaplus

Apă-Canal a conectat 95% din consumatori la agentul termic

-
//
16.11.2023

Odată cu începerea sezonului de încălzire în municipiul Chișinău, din 13 noiembrie curent, SA „Apă-Canal Chișinău” a demarat conectarea obiectivelor fondului locativ municipal la sistemul centralizat de termoficare, conform contractelor încheiate. Astfel, la agentul termic au fost conectați 95% din consumatori.

mamaplus

Astfel, reprezentanții SA „Apă-Canal Chișinău” informează că, de la începutul săptămânii curente, deja 68 de edificii din Capitală, din numărul total de circa 73 de obiecte, au fost conectate la agentul termic, transmite Știri.md. 

Pentru început, agentul termic a fost livrat obiectivelor din sfera educației și instituțiilor medicale. Iar blocurile de locuit au primit agent termic dacă serviciul a fost solicitat în mod expres de către gestionari. 

Prin urmare, din numărul total de circa 73 de abonați ai furnizorului de apă au fost conectate: două grădinițe, trei școli, șase instituții medicale, 54 de blocuri locative, o instituție de cultură și doi agenți economici. 

Până la sfârșitul săptămânii urmează să fie conectate încă trei blocuri locative. În contextul temperaturilor scăzute prognozate pentru această săptămână, agenții economici, dar și locatarii care primesc căldură de la cele trei centrale termice (CT-Aeroport, CT-Codru, CT-Costiujeni) ale SA „Apă-Canal Chişinău” pot solicita conectarea la agentul termic. 

Doritorii pot depune o solicitare la SA „Apă-Canal Chișinău”. Aceasta este îndeplinită la scurt timp de către reprezentanții întreprinderii.

De menționat că pentru pregătirea centralelor termice de sezonul de încălzire 2023-2024 au fost executate diverse lucrări de profilaxie și reparații curente. Potrivit normelor, furnizarea energiei termice are loc după semnarea unei Dispoziţii de către Primărie. Acest lucru are loc după ce temperatura medie a aerului este mai mică de opt grade Celsius trei zile la rând.