Anunţ important pentru foştii clienţi ai Băncii de Economii

Anunţ important pentru foştii clienţi ai Băncii de Economii

-
//
21.08.2015

Foştii clienţi ai Băncii de Economii, care nu vor să-şi ridice pensiile şi ajutoarele sociale de la Poşta Moldovei, pot alege dintre alte şapte bănci. Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări Sociale au anunţat astăzi că au semnat contracte cu instituţiile financiare, iar cardurile bancare vor fi oferite gratuit. Beneficiarii de pensii şi indemnizății trebuie doar să-şi deschidă un cont bancar.

Anunţ important pentru foştii clienţi ai Băncii de Economii

"Documentul necesar este doar buletinul de identitate, pentru oricare din prestaţii. Se adresează la oricare oficiu al băncii", a precizat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Maria Borta.

Printre băncile de unde pensionarii şi beneficiarii de ajutoare sociale vor putea ridica banii sunt: Victoriabank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank şi EuroCreditBank. La cele şapte instituţii financiare pot fi primite toate tipurile de pensii, alocaţiile sociale de stat, indemnizaţia de maternitate, plăţile acordate şomerilor şi ajutorul social.

Deschiderea contului şi obţinerea unui card bancar sunt gratuite. De exemplu, cel care îşi va deschide contul în septembrie va putea primi banii pe card din octombrie, iar în septembrie va trebui să meargă cu buletinul de identitate la oficiul poştal din localitatea sau sectorul în care locuieşte pentru a-şi ridica banii.

"Fiecare beneficiar îşi ştie data de plată. Şi este foarte bine să nu se ducă înaintea datei de plată şi să nu meargă toţi la data de întâi, pentru că nu la fiecare este data de întâi. Data de plată este stabilită în dosarul de pensionare sau în dosarul de alocaţie sau de prestaţie socială", a mai spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Maria Borta.

Până acum, din aproape un milion de beneficiari de plăţi sociale de la Casa Naţională de Asigurări Sociale, doar 28 de mii au depus cereri pentru a fi deserviţi de bănci. 

Sursa: Publika.md