mamaplus

ANSP: Testele de laborator nu au arătat prezența Omicron în Moldova

-
//
30.12.2021

Nu este exclus că Omicron este prezent și în Republica Moldova, deși testele de laborator nu au confirmat până acum prezența noii tulpini a virusului SARS-CoV-2. Despre aceasta a declarat Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă.

Până acum, în 110 state ale lumii a fost confirmată prezența noii tulpini. Sunt afectate și statele vecine. 38 de cazuri sunt înregistrate în România și 6 cazuri – în Ucraina.

Nicolae Jelamschi a anticipat că, la mijlocul lunii ianuarie, în Republica Moldova ar putea crește numărul cazurilor de COVID-19. Moldova nu are cum să evite cel de-al cincilea val pandemic în condițiile în care cetățenii moldoveni circulă în Europa.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost confirmate peste 375 de mii de cazuri de COVID-19, infecție produsă de coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2. În prezent sunt înregistrate aproape patru mii de cazuri active, iar 122 de pacienți sunt spitalizați în stare extrem de gravă.