mamaplus

Angela Cutasevici: Școlile din Chișinău ar putea reveni la învățământul online

-
//
04.12.2020

Municipalitatea optează în continuare pentru sistemul de predare ales de fiecare școală din Capitală, a precizat viceprimarul Chişinăului, Angela Cutasevici, în contextul în care se discută tot mai mult despre revenirea la învăţământul la distanţă. Cutasevici a scris pe Facebook că epidemiologii au constatat că sursa principală de îmbolnăvire a copiilor este familia.

Potrivit datelor Primăriei Chişinău, luni, erau bolnavi de COVID-19, 180 de elevi sau 0,2 la sută din numărul total. Totodată, în autoizolare se aflau 2 555 de elevi. În rândul profesorilor erau 149 de cazuri pozitive şi 28 în rândul personalului nedidactic. 

Angela Cutasevici mai spune că în instituţiile în care sunt cazuri de îmbolnăvire se plasează în carantină doar clasele vizate. Doar când numărul bolnavilor este mare e plasată în carantină întreaga instituţie. Luni, doar două şcoli erau în izolare.

În peste 70% dintre cele 150 de şcoli din Chişinău, elevii merg în sălile de clase.

În celelalte s-a optat pentru învăţământ mixt. În toate școlile profesorii poartă mereu măşti, la fel și elevii din gimnaziu şi liceu. La intrarea în şcoli şi grădiniţe, copiilor li se verifică temperatura, iar cei care au simptome de boală se întorc acasă.